A norvég fűtés

Jellemzők, tippek

Miért választják egyre többen a norvég elektromos fűtést?

Olyan fontos előnyök miatt, mint a

  • biztonság
  • gyors kiépítés
  • tiszta, hangtalan működés
  • egyszerű kezelés kényelmi beállításokkal

Az egyre szigorodó építőipari szabványok miatt egyre jobb szigeteléseket és nyílászárókat kapnak az épületek, melyek kedvezőbb fűtésköltségeket eredményeznek. Ezért ma már nemcsak a hagyományos (gáz, fa, szén) alapú fűtéseket keressük, hanem a modern elektromos fűtéseket is. Az elektromos fűtőpanelek tehát jó alternatívát jelentenek önálló fűtés kiépítésénél és nagy előnyt kiegészítő fűtésnél.

Hogyan működik a modern norvég elektromos fűtés?

A BEHA fűtőpanelek nem hagyományos izzószállal működnek. Évek fejlesztési eredménye a kerámia magos, speciális fűtőbetét, amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten (200-400 Celsius) , így hatékonyabban működik.
A működés elve egyszerű: a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt a meleg levegő felül beáramlik a légtérbe. Mindez ventilátor és egyéb mozgó alkatrész nélkül, egyszerűen a fizika törvényei alapján.
A működés másik fontos eleme a szuper pontos elektromos termosztát. A beépített érzékelő a hőmérséklet apró változásaira gyorsan reagál és be- és kikapcsolja a fűtést anélkül, hogy ezt éreznénk. Csak akkor és annyira melegíti a levegőt, amennyire az a beállítás szerint indokolt.
Ugyanakkor a modern elektromos fűtőpanelek rendelkeznek olyan funkciókkal is melyek segítik a takarékos működtetést is

Hova és hogyan helyezzük el az elektromos fűtőpanelt?

Általában az ablakoknál áramlik le a hideg levegő, ezért legjobb megoldás az alá, a falra szerelni úgy , hogy a fűtőpanel alja a padlótól 10-15cm magasságban legyen. A panelek kizárólag vízszintesen helyezhetők el. Ha máshova tudjuk csak felszerelni a fűtőpanelt, ügyeljünk rá, hogy az ablakon besütő nap ne érje a fűtőpanelt, mert az felmelegedve nem a valós hőmérséklet szerint fog működni.
A felszerelés nagyon egyszerű, 4 csavarral a mellékelt konzol segítségével falra rögzíthető a fűtőpanel, dugvilla segítségével csatlakoztathatjuk a hálózatba és indulhat a fűtés. Ha közvetlenül az (Ha közvetlen bekötéssel) szeretnénk az áramhálózatba csatlakoztatni, a dugvilla garanciavesztés nélkül levágható, ez esetben bízd a bekötést szakemberre.
Amennyiben a fűtőpanelt nem szeretnéd a falra rögzíteni, vásárolhatsz hozzá tartólábat!

Mekkora fűtőpanel kell nekem?

Nagyobb rendszerben gondolkozol?