Fontos tudnivalók

Felszerelés, beüzemelés:

A fűtőpanel ideális esetben az ablak alatti függőleges falra kerüljön, úgy hogy a fűtőpanel alja a padlótól 10-15 cm magasságban legyen. Általában ez az adott helyiség leghidegebb pontja. Amennyiben máshová van csak lehetőség a fűtőpanelt elhelyezni tekintettel kell lenni arra, hogy a helyiségben lévő ablakon/ablakokon besütő nap ne érje a fűtőpanelt, mert felmelegedve nem a valós hőmérséklet szerint fog működni. A fűtőpanelek kizárólag vízszintesen elhelyezve használhatóak.

Amennyiben a fűtőpanel áramhálózathoz történő csatlakoztatása dugvillás aljzatba történik, akkor a fűtőpanel beüzemelése nagyon egyszerű, nem igényel külön szakembert. A fűtőpanel rögzítő konzolját 4 csavarral a falhoz kell rögzíteni, a fűtőpanel konzolra történő felhelyezése után a dugvilla segítségével az áramhálózatba csatlakoztatható, és indulhat a fűtés. Ha falba süllyesztett konnektorral történik az áramhálózat kialakítása, akkor a konnektor elhelyezhető a fűtőpanel mögött, ezzel még esztétikusabbá téve az elhelyezést.

Garanciavesztés nélkül a dugvilla levágható, és ugyanolyan vagy nagyobb keresztmetszetű vezetékkel a vezeték toldható, és rövidíthető, így a készülékek direktbe az áramhálózatba köthetőek (a készülék megbontásával a vezeték cseréje garanciavesztéssel jár). Ennek kivitelezését mindenképp bizza szakemberre.

Amennyiben nincs lehetőség vagy nem szeretnénk a fűtőpanelt a falra rögzíteni, úgy van lehetőség a fűtőpaneleket tartólábra is helyezni, amit külön kell megvásárolni a fűtőpanelekhez. A tartólábakat nem tartalmazza a csomagolás. A tartólábak használatánál figyelembe kell venni, hogy a fűtőpanel ugyanúgy egy adott helyiség légterének kifűtésére méretezett.

 

Általánosságban felmerülő tudnivalók:

  • A BEHA fűtőkészülék önálló fűtésre tervezett fűtőpanel, mely minden fűtési körülményre ajánlott.
  • A BEHA fűtőtest egy „dobozos” termék, nem vállalunk beszerelést, hiszen erre nincs szükség.
  • A készülék felszereléséhez nem kell villanyszerelő segítségét kérni, kivétel, abban az esetben, ha valaki közvetlenül a hálózatba szeretné bekötni, azt – természetesen – villanyszerelővel kell végeztetni. A vezeték elvágása nem jár garanciavesztéssel.
  • Ha az első használat során égett szagot érez, az nem jelent problémát. Mindössze annyi történik, hogy a, leég a fűtőbetétről a gyártás során lerakódott szennyeződés, és védőzsír.
  • A készüléket csak oldalfalra lehet szerelni, lehetőleg ablak alá a padlószinttől kb. 20 cm-es magasságban. Mennyezetre, ajtó fölé nem szerelhető.
  • A BEHA nem infrapanel, nem bocsát ki sugarakat, egyszerűen a termodinamika elvén működik, mint egy hagyományos radiátor, tehát egészségre ártalmatlan.
  • A fogyasztása elsősorban az épületfizikai paraméterektől függ, fogyasztás kalkuláció ügyfélszolgálatunktól kérhető, melyre garanciát vállalunk.
  • A készülék 5 év cseregaranciával kerül forgalomba.
  • 1-2 készüléket a hagyományos háztartási hálózatok elbírnak, több készülék telepítése előtt célszerű kikérni az ügyfélszolgálatunk, vagy minősített villanyszerelő véleményét, és célszerű a hálózatot ellenőrizni.